Екскурзија млађих разреда

Ученици млађих разреда ишли су 20. маја 2017. године на једнодневну екскурзију у Јагодину.

Кренули смо у 08:00 сати из Прањана. Ученици са својим учитељима били су распоређени у два удобна аутобуса.

Пут смо наставили за Јагодину и стигли у 12:00 сати. Најпре смо посетили Музеј воштаних фигура. Ту су нас дочекали добро припремљени кустоси и ученици су са пажњом посматрали фигуре. Ученицима су најинтересантније биле фигуре спортиста, затим Вука Стефановића Караџића, Десанке Максимовић, Иве Андрића (непосредно упознавање са изгледом личности које су значајне за наше народно стваралаштво, језик), Милоша Обреновића и Карађорђа Петровића(историјски важне личности).

Потом смо посетили Аква парк, који је био веома занимљив ученицима и направили смо малу паузу за освежење.

Након тога смо отишли у Зоолошки врт. У обилазак нас је водио радник Зоолошког врта, који је деци испричао неке занимљивости о животињама. Највише су се одушевили жирафом и фоком. Обилак Зоолошког врта је подстакао ученике да се још више интересују за животиње и да негују правилан однос према њима.

Преостало време смо провели у оближњем парку. Игра, уживање и смех су доминирали. Из Јагодине смо кренули у 16:00 сати. Направили смо паузу у Прељини и у Прањане смо стигли у 19:30 сати. Сви учитељи су испратили своје ученике до места у коме похађају школу, где су их чекали родитељи.

Циљ ђачке екскурзије је реализован. Ученици су уживали у лепим пределима и проширили своја сазнања. Извршена је корелација са наставним предметима: народна традиција, свет око нас, природа и друштво, српски језик и физичко васпитање.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Прањани, 21.05.2017. године