ПРВИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ-ПРАЊАНИ 2018.

Поводом школске славе- Свети Сава, Основна школа“ Иво Андрић“ Прањани и ФК“Гојногорац“ из Гојне Горе, организовали су први турнир у малом фудбалу за децу. На турниру је учествовало 14 екипа и то:

 1. ФК“ Младост радост“ 1
 2. ФК“ Младост радост“ 2
 3. ФК“ Гаучоси“ 1
 4. ФК“ Гаучоси“ 2
 5. ФК“ Јединсто“ Горња Горевница
 6. ФК“ Јunior soccer“
 7. FK“ Будућност“ Ариље
 8. ФК“ Арес“
 9. ФК“ Борац“ Чачак
 10. ФК“ Ахилије“ Ариље
 11. ФК“ Бубамара“
 12. ФК“ Гојногорац“
 13. ФК“ Црвена звезда“  Ужице
 14. ФК“ Иво Андрић“ Прањани
 15. ФК“ Младост радост“ 1- прво место
 16. ФК“ Арес“- друго место
 17. ФК“ Гаучоси“ 1- треће место

На почетку турнира  интонирана је химна Републике Србије „ Боже правде“ , а потом су играче, њихове тренере и госте поздравили  председник ФК“ Гојногорац“ Никола Тимотијевић и директор ОШ“ Иво Андрић“ Прањани Зоран Пантовић. Они су присутнима пожелели пуно успеха у такмичењу и да се надају да ће овај турнир  прерасти у  традицију.

Никола Тимотијевић је подсетио присутне да се у школи „ Иво Андрић“ спроводи програм „Школа без насиља“ и да очекује од присутних фер и коректну игру.

Директор Пантовић је упознао госте са Прањанима и специфичностима школе. Том приликом је напоменуо да школа ове године прославља јубилеј-160 година постојања и да је овај турнир и прослава Светог Саве на неки начин почетак обележавања овог великог јубилеја. Потом је капитенима екипа поделио захвалнице за фер-плеј игру, јер су  сви, како је рекао, који су данас овде, победници.Чланови Вршњачког  тима  Прањани су изрецитовали песме о борби против насиља, а потом је почело надметање.

На крају такмичења, председник ФК“ Гојногорац“ Никола Тимотијевић је уручио пехаре најуспешнијим екипама и то:

Турнир је протекао у духу фер-плеја. Деца, њихови тренери, родитељи и бројни посматрачи уживали су у бравурама младих фудбалера . Ко зна, можда неки од њих заблистају у великим европским клубовима. Ми им то од срца желимо.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА