Почело реновирање школе у Брезни

 

                                    SKOLA-BREZNA

 

 

Прошле седмице организована је акција за прикупљањесредстава за обнову основне школе у Брезни.

Директор школе Зоран Пантовић казао је да циљ акције да се окупи што више привредника и људи добре воље који ће помоћи да основци добију што боље услове за рад.

 

“Ученици заслужују боље услове по резултатима које постижу и ономе што показују. Ја сам оптимиста и верујем да ћемо успети да ово реализујемо. Оно што је најважније, учинили смо први корак и јавило нам се 13 фирми које су понудиле своју помоћ”, изјавио је Пантовић и додао да се нада да ће се још њих прикључи овој акцији.

 

Он је истакао да је основна школа у Брезни једна од најстаријих, основана давне 1842. године и да мисли да никада није ништа промењено за сво ово време од како постоји.

 

,,Зграда је стара више од 100 година, овде још увек се ложе пећи, па то је разлог због ког трошимо доста дрва и угља, јер готово је немогуће све то загрејати. Дотрајали су прозори, врата, зидови, спуштени су плафони, пропале инсталације. Све то треба да се уради, промени”, навео је Пантовић и напоменуо да је деци потребан и спортски терен како би у бољим условима радили на фискултурној настави.

 

По његовом мишљењу овај први корак који је начињен, као и дан биће уписани златним словима у историју брезанске школе.