Обележен Дан толеранције

Дана 15.11.2019.године библиотекар школе, Гордана Поповић ,одржала је радионицу  у продуженом боравку ученицима млађих разреда посвећену Дану толеранције читањем поучне приче ,, Златокоса и три медведа“.

Бајка о реду и нереду, о одрастању и прихватању свог места у породици и друштву као и о контакту између детета и природе. Прича о толеранцији, о правом односу које свако дете треба да открије између себе и природе, о васпитању, жељи за пријатељством и усамљености која прати свако детињство. Златокоса је прича о чудесном и прелепом људском бићу у сваком детету, које, одрастајући, из незнања, чини грешке и несташлуке. Прича о учењу и праштању. Бајка за све генерације и топлину сваког дечјег креветића.

Циљ ове радионице је развијање свести о толеранцији код ученика као и давање личног доприноса сваког ученика бољим односима у својој околини, јер поштовање и уважавање других је начин да и сами будемо бољи.

И за крај са учитељицом продуженог боравка, Снежаном Голубов, оцртавали су шаке на разнобојним папирима и писали поруке толеранције.

Као плод нашег заједничког рада настало је дрво толеранције.

PB141272          PB141273

 

.

PB151276          PB151278