Културно-уметничка и спортска манифестација „Илиндански дани“ одржана је првог августа 2023.године по дванаести пут у Каменици. Организатор манифестације је ОШ“ Иво Андрић“ Прањани уз подршку МЗ Дружетићи , Општине Горњи Милановац, Културног Центра Горњи Милановац и Туристичке организације Горњи Милановац.

У културно-уметничком програму наступала су културно-уметничко друштво “ ФРА“из Чачка, КУД“Шумадија“ из Горњег Милановца  и КУД „Топлица „из Бање Врујци. Поред певачке групе „Лира“ наступали су и трубачи из Пожеге   и Чачка, млади виолиниста из  бање Врујци, који је  најавио предстојећи пети   Сабор виолиниста Србије.У спортском делу програма организован је турнир у стоном –тенису.

Новина ове године на манифестацији је такмичење у кувању качамака, где се такмичило пет екипа.Победник првог такмичења према одлуци стручног жирија је Драгана Пантовић.

Манифестација је завршена уз велико народно коло у извођењу трубачких оркестара и традиционални ватромет.

Директор школе Зоран Пантовић је том приликом  поделио захвалнице свим учесницима програма и пријатељима који су помогли овај догађај. Уметничке слике је поклонио Филипу Терзић и фирми „Феромонт“ из  Старе Пазове и Драгану Савић и фирми“ Снајпер“ из Београда, који дужи низ година подржавају ову манифестацију.

Цео догађај је пропратила телевизија Горњи Милановац као и бројни портали.