На позив Школске управе Чачак, директор ОШ“Иво Андрић“ Прањани , Зоран Пантовић,  присуствовао је  скупу чија је тема била дуално образовање. Скуп је одржан 10. маја 2023. у Чачку у сали Скупштине града.Конферецију је водио Лука Шемић из Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација.

Скуп је отворила Проф. др Габријела Грујић, директор канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, потом се обратио Звонко Туфегџић, директор Регионалне привредне коморе Краљево.Он је истакао значај дуалног образовања и што је дошло до сарадње између Министарства просвете и Министарства  привреде, како би образовни систем одговорио на захтеве привреде.  Затим су Слађана Милојевић и  Владимир Милосављевић изнели искуства својих компанија у реализацији дуалног образовања, а директори средњих школа и декан Факултета техничких наука у Чачку искуства образовних установа. Они су говорили о томе колико је важно да ученици осим теоретских знања усвоје и практичан рад у предузећима, где уче од најбољих лиценцираних мајстора. Они током боравка у предузећима и компанијама уче да раде на машинам и уређајима, науче како функционише предузеће и акценат је стављен на развој креативности, посебно у текстилној индустрији.

У наставку конференције, Маргарета Смиљанић, председник СКОНУС-а, је водила социјални дијалог „Млади млађима“, где су учешће узели ученици и студенти који су износили своја искуства везана за њихово образовање и за дуално образовање.