Ученици осмог разреда из Прањана са својих пар другара из седмог разреда су 5.11.2022.године посетили Музеј „21.октобар“ у Крагујевцу, познатији под називом Шумарице. Посета је била замишљена као амбијентално-интегративни  час,  учење изван учионице о познатом догађају из Другог светског рата-стрељање у Крагујевцу 21.октобра 1941.г. Час су осмислили наставници: Јелена Александров, наставник историје, Горица Ристановић, наставник српског језика и књижевности, Велимир Александров, наставник географије и Драгана Лечић, наставник  рачунарства и информатике.

Ученици су пре путовања подељени у три групе према предметима и добили су своје истраживачке задатке. По завршетку посете ученици су прикупљене податке обрадили уз помоћ два дигитална алата: Tripline i Office publisher.

Презентовање резултата истраживања и посете је реализовано 22.12.2022.године. Презентацији су присуствовали: директор школе Зоран Пантовић, педагог Данијела Ракићевић, наставници: Ивана Чоловић, Милева Глишић, Милица Дрињаковић и ученици петог, шестог и седмог разреда.