Дечија недеља је најрадоснија седмица у години јер се у њој реализује највећа национална манифестација за децу.

Ове године Дечија недеља ће бити обележена под слоганом :

ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА !?

У циљу да нам ова недеља протекне забавно и весело  и са циљем скретања пажње на дете као носиоца права ,на потребе деце у породици,школи и друштву ,на њихово право да одрастају у што бољим условима ,на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала, спремили смо низ активности :

Поводом ове недеље деца и њихове породице биће укључене у обележавање , јер школа, деца  и породица су у нераскидивој вези.

Понедељак: Цртам , сликам ,шарам,ручицама стварам

Уторак :– ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА !?- ликовна радионица

Среда : Читамо, рецитујемо,  певамо ,глумимо ,играмо се…

Четвртак : Приредба посвећена ученицима првог разреда ,мамама ,бакама ,декама

Петак : Мини олимпијске игре

ПОНЕДЕЉАК

Првог дана обележавања Дечије недеље ученици су : Цртали сликали,шарали и ручицама стварали плато испред школе белим кредама као и кредама у боји.Настали су предивни радови.

УТОРАК

Другог дана Дечије недеље  са ученицима су одржане Ликовне радионице под називом

ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА !?

СРЕДА

Трећи дан Дечије недеље био је посвећен читању дечије штампе : ,,Зека “ ,,Радозналац “ , ,,Разнолије “ , ,,Витез “  ,  ,,Дечје новине “ , ,, ТИК-ТАК “  ,,, Наше стазе“ … Ученици су из наведених часописа читали одломке о дечијим правима и обавезама, занимњиве саставе, глумили драмске текстове… На овај начин желели смо да вежбамо читање, говор, развијамо читалачку културу , развијамо свест о значају читања књига и часописа ,развијању слободе говора пред својим вршњацима и учитељима.

ЧЕТВРТАК

Четвртог  дана Дечије недеље одржана је приредба посвећена ученицима првог разреда и њиховом пријему у Дечји савез. Старији другари припремили су им пригодне поклоне.

ПЕТАК

Петог дана обележавања Дечије недеље организоване су Мини олимпијске игре на мини-пич терену школе.Малишани су уживали у спортским играма и прелепом сунчаном дану.

Предстојећи викенд програм Дечије недеље ученици ће реализовати слободно у кругу своје породице,другара….