Ове године, по десети пут ОШ“ Иво Андрић“ Прањани и МЗ Дружетићи организују културно-уметничку и спортску манифестацију „ Илиндански дани „. Према речима директора школе Зорана Пантовић, циљ манифестације је да промовише Каменицу као туристичко место, да промовише школу која је организатор бројних манифестација и спортских догађаја у прањанском крају, да окупи уметнике, културно-уметничка друштва , песнике и трубачке оркестре и на тај начин пренесе младим нараштајима део културе и традиције, како би ту изворност народног стваралаштва сачували од заборава.

–          Прошле године нисмо могли да одржимо манифестацију због пандемије која је задесила цео свет. Ове године су се стекли услови да се манифестација одржи. Од учесника програма имаћемо три трубачка оркестра, три културно-уметничка друштва, две певачке групе, младе солисте Ленку и Милицу Вујанић, ту је и ликовна колинија као и спортска такмичења у стоном тенису и шаху за децу. Програм почиње 1.августа у 18 часова свечаним дефилеом учесника кроз варошицу, а на крају програма имаћемо и традиционални ватромет уз општенародно коло уз трубаче.Биће ово прилика да присутним гостима највимо и највећу манифестацију у нашем крају“ Сабор виолиниста „ у Прањанима, рекао је Пантовић.

Милан Крњић, председник МЗ Дружетићи је позвао мештане не само Дружетића већ и целе околине да дођу и уживају у богатом програму.

–          Ово је за наше село значајна манифестација јер желимо да развијамо сеоски туризам. У околини има неколико домаћинстава која се баве сеоским туризмом па је ово прилика да гостима који се ту налазе представимо наше место у најлепшем могућем светлу, да се забаве и уживају у звуцима трубе и играма културно-уметничких друштава.Зато позивам људе да у што већем броју посете ову нашу манифестацију, закључио је Крњић.

Директор Пантовић се захвалио свим пријатељима манифестације, Општини Горњи Милановац, Културном центру, Туристичкој организацији, фирмама „Снајпер“ и „Феромонт“ , колегама из школе , Ивану Димитријевић и Милуну Вулићевић за организацију турнира у шаху и стоном тенису, учесницима програма, као и свим осталим пријатељима који су допринели да ова манифестација траје читаву деценију.

ilindanski dani