Ученици и наставници школе у Каменици посетили су 5.10. Горњу Добрињу. Том приликом су организовали амбијентално –интегративну наставу посвећену оцу модерне српске државе и родоначелнику династије Обреновић, кнезу Милошу Обреновићу. Сви ученици су били укључени.

У спомен комплексу, код споменика посвећеног овом великом владару, ученици млађих разреда говорили су о географском положају његовог родног места. Из историје су ученици 8.разреда изнели биографске податке . Наставница историје допунила је њихово казивање уверљивим приповедањем о занимљивостима из Милошевог живота (презиме Обреновић, застава, упознавање са Љубицом).

Из српског језика су ученици петог разреда на тексту посвећеном кнезу Милошу   утврђивали своје знање о именицама. Указано је и на однос између Милоша Обреновића и Вука Караџића и прочитане су анегдоте које говоре о Милошевом карактеру.

Из математике су ученици 7.разреда одређивали удаљеност Горње Добриње и Каменице и вежбали градиво о пропорцији . Из информатике и рачунарства једна група ученика 6.разреда добила је задатак да напише извештај о ономе што су чули и видели,а друга да направи презентацију.

Из енглеског језика ће ученици 7.разреда урадити замишљени интервју са кнезом Милошем и кнегињом Љубицом када из историје заврше са обрадом овог периода наше историје.

Овај час о Милошу занимљивом причом употпунио је свештеник цркве у Горњој Добрињи. Показао нам је и цркву Светих апостола Петра и Павла коју је 1882.године подигао кнез Милоша ,а у чијој порти се налазе гробови кнежевих предака. У непосредној близини цркве је чардак који је такође подигао кнез Милош.

Обишли смо и школу у Горњој Добрињи ,где су се ученици дружили са другарима и одиграли турнир који је организовао наставник физичког. Наставници су у пријатном разгвору са дугогодишњом учитељицом ове школе сазнали занимљиве податке о самој школи.

Ученици су утврдили градиво, сазнали много историјских чињеница, чули занимљиве приче и надају се да ће овакав облик наставе бити чешће организован.