Дан школе

У четвртак,12.10.2017.године, обележена је 159-годишњица постојања школе. Културни програм изведен је у Дому у Гојној Гори.Повод да се Дан школе прослави тамо је обележавање постојања деведесет година ове сеоске школе. За ову прилику снимљен је и филм о Гојној Гори. У његовој изради учествовали су Милољуб Ристановић, наставник физичког васпитања, проф. у пензији Миливоје Трнавац, др професор Братислав Средојевић и Ненад Поповић, професор физике.

На почетку програма присутнима се обратио директор Зоран Пантовић. Говорио је о значајним улагањима у школу да би се услови побољшали. Реновирана је кухиња у Прањанима, набављене су две паметне табле, и обављено је низ других радова. Уручио је захвалнице људима који су учествовали у реновирању кухиње како би она почела што пре са радом. Присутнима се обратио и председник Општине Горњи Милановац. Упознао је присутне са значајним улагањима у просвету, а приоритет ће бити обнављање школа на сеоском подручју.

Културни програм био је шаролик. Наступио је фолклор са две кореографије, извео је ,,Игре из Србије“ и ,,Шопске игре“. Песмице ,,Моје село“ и ,,Школа“ рецитовале су ученице из Гојне Горе. Чланови Драмске секције у Прањанима извели су ,,Сумњиво лице“ Бранислава Нушића, а ученици шестог разреда из Каменице драматизацију шаљиве приче ,,Еро с онога свијета“. Хор је отпевао песме ,,Мој голубе“ и ,,Тамо далеко“.

Свечаности су присуствовали многи уважени гости, као и представници медија.

ГАЛЕРИЈА СЛИКА