Клуб родитеља

     Другом састанку Клуба родитеља и наставника који је одржан 28.11.2017. у  „Иво Андрић у Прањанима присуствовали су : директор школе, помоћник директора,  родитељи ученика ( по један представник из сваког одељења), разредне старешине, учитељи.   

О примерима добре праксе у нашој школи говорили су родитељи ученика и наставник Милољуб Ристановић.

                      Мирослав Вујанић, представник родитеља из Срезојеваца, припремио је презентацију на тему „Развој сеоских подручја кроз обнову и развој образовно-културних институција“.  У свом излагању истакао је да је село увек било носилац живота и економског развоја једног друштва, као и да позитивни примери показују да се проблеми у сеоским срединама најефикасније решавају уколико су мештани укључени. Као пример добре праксе, Вујанић је навео обнову школе и Дома у Срезојевцима  .

                     Милош Ђоловић, представник родитеља из Теочина, рекао је да је школа у Теочину у добром стању, уређена. Нарочито је истакао значај манифестације „Теочински дани“ која се одржава већ пет година, а покренута је на иницијативу учитељице Ане Петровић. Као позитиван пример, навео је и да ученици сваке године добијају новогодишње пакетиће захваљујући сарадњи са фирмом  „Соко Штарк“.

                   Наставник Милољуб Ристановић указао је на важност постојања Клуба родитеља и наставника за унапређење рада школе. Еколошка секција и заједничка акција ученика, родитеља и наставника да сами  својим средствима окрече учионицу, примери су добре праксе. „ Наши ученици треба да иду у сусрет будућности која долази, а ми, њихови наставници, да им будемо креативна подршка у раду.“

                Виолета Петровић , представник родитеља из Брезне, рекла је да школа у Брезни има баштинску вредност, да у њој има много љубави која је темељ свега онога што се са човеком дешава и да је важно да таква школа опстане. Овим је најавила пројекцију документарног филма „Сачувајмо школу у Брезни“.

Ученички парламент је покренуо хуманитарну акцију за прикупљање помоћи за ученика осмог разреда из Каменице Стефана Милетића. Председница Клуба Мирјана Матовић је замолила родитеље да се, уколико су у могућности, придруже овој акцији.

У завршном делу састанка председница Клуба је замолила присутне да размисле о предлозима тема за следећи састанак. Наставници из Каменице изнели су проблем одлива ученика ( који би територијално припадали школи у Каменици) у школу у Прањанима. Као разлог за овакву одлуку , родитељи су на родитељском састанку навели проблем превоза ученика, тј. да деца стижу у школу читав сат раније. На сличан проблем с превозом указали су и родитељи ученика који иду у школу у Брезни. 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА