Фестивал науке 2017

Наша школа   посетила је  и ове године фестивал 16.12.2017. године. Ишло је укупно 17ученика,7.и 8. разреда из Прањана, Брезне и Каменице, директор школе Зоран Пантовић, наставници Велимир Александров, Милева Глишић, Јелена Гујаничић и Драгана Бабовић.

Посећене су три хале где се реализовао програм фестивала. Ученици су видели занимљиве експерименте, презентације и симулације из различитих области као што су географија, физика, биологија, хемија, математика, техника, архитектура, агрономија, медицина, геологија, археологија, електроника, роботика, шумарство, психологија, енергетика, фармација и још доста њих, укључујући и циркуске вештине . Могли су слушати, видети и закључивати о многим важним питањима из свакодневног живота, учествовати у различитим експериментима.

 Након фестивала, посетили смо аеродром  ,,Никола Тесла'', где су и ученици и наставници могли испробати пилотске вештине. У кабини, као симулација пилотске кабине авиона, могли смо видети део Београда и писту.

Ученици су имали задатак да пажљиво слушају и записују све занимљивости које су тог дана сазнали. Потом ће направити презентације које ће кроз јавни час бити представљене ученицима који нису посетили сајам. 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА