Амерички грађани донирали школски материјал нашој школи

 

Делегација састављена од припадника фондације “Дух Америке“ и тима цивилно војних односа  војске  Сједињених Америчких Држава као и представника Амбасаде САД –а у Београду посетила нас је 08.10.2018. Том приликом су нам уручили девет нових белих табли и две покретне, интерактивне табле. Ова донација нам је значајна за свакодневно извођење наставе као и за модернизацију наставног процеса како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима.

 

„Организација „Дух Америке“ се у потпуности финансира приватним донацијама обичних Американаца. Овакве донације су израз великодушности просечних Американаца који издвајају новац како би помогли младим људима у Србији и њиховим породицама и на тај начин допринели бољој сарадњи наших народа и чвршћим пријатељским односима.“ - рекао је гдин. Ник Израел пројект менаџер организације“ Дух Америке“ за Европу.

 

„Веома смо срећни што смо вас посетили и што смо у прилици да помогнемо вашој школи у знак захвалности што су ваши преци помогли нашим прецима тако што су их, у другом светском рату, спасили од Немаца. Халијард мисија је била највећа акција спасавања савезничких пилота и пример да су праве људске вредности универзалне.  Хвала вам на гостопримству и надамо се да ћемо вас поново посетити.“ – рекао је капетан Бенџамин Ордивеј вођа тима цивилно војних односа војске Сједињених Америчких Држа.

 

"Захвални смо на поклонима које смо добили од наших пријатеља из Америке и радујемо се њиховом поновном доласку" , рекао је директор наше школе.

 

 IMG 5834         IMG 5838

 

IMG 5840          IMG 5839

 

IMG 5837         IMG 5836

 

                                                                                                                          IMG 5831   

IMG 5832          IMG 5834