Нека здравље , дружење, игра, учење, срећа ,доброта и лепота буду свуда око нас у наредној години!

Новогодишње честитке

Није много времена прошло, или ми се бар тако чини, када сам једва чекала да се појаве улични продавци честитки. Стрпљиво чекајући да се нађем баш до тезге, грејала сам прсте дувајући у руке топао ваздух,  јер сам знала да ћу дуже време пребирати по шареним честиткама, не би ли свако коме шаљем добио другачију.

Верујем да су сви већ увелико послали честитке, ово нове, интернет честитке.  Бесплатне су, шарене, анимиране, са музиком или без ње, са бојом слова и  фонтом који одаберемо. Шаљу се једним кликом и у тренутку могу бити послате на безброј адреса.

Они креативнији, или са више времена, радећи уз рачунар и неки од програма за цртање, осмислили су своју честитку или нешто што подсећа на њу.

То сам учинила и ја.

Али, као и сваке године, извадим из своје кутије за успомене  неколико честитки преосталих из „оних“ времена, поређам их и са чежњом се сетим предивних тренутака када смо их десетине руком писали, али и чекали поштара да нам донесе исти толики број шарених, у коверти или без ње, руком писаних честитки,  са новогодишњим маркицама и печатом различитих градова тадашње државе.

 

nova godina

 

                                                                                          Ваш библиотекар