ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА

У први разред уписује се свако дете које до почетка школске 2021/2022. године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Што значи да је упис у први разред школске 2021/2022. године, обавезан за сву децу рођену од 1.03.2014. до 28.02.2015.године. Изузетно детету може да се одложи упис у први разред за годину дана у складу са законом. Дете које има од шест до шест и по година односно деца рођена у периоду од од 01.03.2015. до 31.08.2015. године могу се уписати и превремено, на захтев родитеља и након провере спремности за полазак у школу од стране психолога.

Родитељу или другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе омогућено је да искажу интересовање за упис детета у одређену школу и то личним одласком у школу или електронским путем закажу од 01.04. 2021. године преко Портала еУправа термин за упис и тестирање детета у школу.

Потребно је да:

-          Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-          Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-          Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Као повратну информацију, електронском поштом добиће нотификацију о датуму уписа у основну школу. По дефинисању датума уписа, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета.

Родитељи приликом уписа дају податке о свом и дететовом ЈМБГ, али не подносе документа, јер апликација еУпис омогућава школи преузимање података о ученику (извод из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и подаци о обављеном лекарском прегледу). *Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.У циљу добијања потвде о извршеном систематском прегледу, неопходно је да родитељ са дететом оде у Дечији диспанзер Дома здравља ради обављања свих специјалистичких прегледа за упис у први разред. Уверење о похађању припремног предшколског програма добија се након реализације.

У складу са Законом, омогућен је упис деце са територије друге школе на захтев родитеља/законског зааступника који се може поднети у периоду од 22. фебруара до 30. марта 2021. године. Школа је у обавези да одговори на захтев родитеља до 30. априла 2021. године.

Напомена 1: Термин код психолога/педагога школе можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

У случају да нисте у могућности да извршите упис путем портала еУправа, школа може извршити ову активност уместо Вас. Потребно је само да позовете број: 064/320-9888, Жаклина Трифуновић, секретар школе. Све остале додатне информације можете добити на број: 032/841-521 или на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.