Young journalists today-responsible digital citizens of tomorrow

 

Током ове школске 2020/2021 године, наша школа, ОШ ,,Иво Андрић'', реализовала је e-twinning пројекат Мали новинари данас-одговорни грађани сутра. Наша школа је заједно са школом из Хрватске ,,Свети Петар'', Ореховец, била координатор пројекта. Учествовало је осам школа из пет држава. Пројекат у школи су водиле Драгана Бабовић-наставник хемије и Данијела Ракићевић-педагог школе. Активно учешће су имали ученици од 5. до 8. разреда из издвојених одељења Брезне и Каменице. Ученици су кроз радионице учили о важности новинарства , да препознају лажне и истините вести, да пишу чланке, да извештавају о различитим догађајима и стицали различите друге вештине и знања. Све активности које су реализоване у току пројекта можете погледати на страници пројекта https://twinspace.etwinning.net/124045/home

Изабрани су и најбољи новинарски чланци свих школа, те направљена и е-књига коју можете погледати на следећем линку https://shared.kotobee.com/#/book/43761/ , а међу њима и најбољи чланак.

Пројекат је био успешан и због добро припремљених радионица ученцима је био занимљив, користан и врло значајан за даље напредовање и развијање читалачке и медијске писмености.

sajt 1          sajt 2

sajt 3          sajt 4