У суботу 25.9.2021. године обележене је 77. Годишњица мисије „Халијард“. На Галовића пољу одржана је свечаност у присуству бројних званица, међу којима су били лични изасланик председника Републике Србије Александра Вучића- министарка Маја Гојковић, амбасадор САД-а господин Ентони Годфри, генерал америчких оружаних снага господин Тибор, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, представници оружаних снага Републике Србије, филмски глумац и редитељ Радош Бајић, представник Владе Републике Српске, мештаниПрањана и многи други гости.

Свечаност је почела полагањем венаца на спомен обележју и интонирањем националних химни Србије и Америке. Потом је присутне поздравио Џон Капело, председник фондације „Халијард“, који је говорио о историјским чињеницама везаним за операцију, потом су се присутним делегацијама и гостима обратили амерички амбасадор Ентони Годфри и генерал Тибор.

По завршетку церемоније гости су посетили цркву , а потом и школу где су додељене захвалнице господину Годфрију, Маји Гојковић и Жаклини Трифуновић , секретару ОШ“Иво Андрић“ .

Том приликом председник фондације „Халијард“ Џон Капело је уручио директору школе Зорану Пантовић уређај који обичну белу таблу претвара у интерактивну.

Традиционално гости су имали послужење и освежење у дворишту школе у Прањанима.