У оквиру пројекта ,, Сви читамо “   који је организовала школска библиотека током фебруара ,  завршна активност одржана је у понедељак 28.фебруара ,када се обележава и Национални дан књиге. Toм приликом подржали смо и пету акцију Друштва школских библиотекара под слоганом ,,Читајмо  гласно  и поделимо радост читања са свима “ . Читање је почело у 11:55, што симболично представља крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

На овај начин успели смо да промовишемо књигу, културу читања и читалачку писменост,да укажемо на значај школске библиотеке и укажемо на добру сарадњу у раду са ученицима, учитељима и наставницима.

Овом нашом заједничком акцијом већ  две  године из школске библиотеке мотивишемо децу и младе да читају више. Охрабрујемо их да поделе своје тренутке уживања у читању како би приволели вршњаке и све око себе да читају јер читање је доприноси  бољем квалитету живота.

Почели смо извођењем драмског текста ,,Радна навика , Јорганке Јоргачевић , који су извеле Маша Антонијевић, Јована  Јовановић и Данијела Толић.

Изражајно су читали ученици млађих разреда : Маријан Крунић, Наталија Стевовић, Николина Трифуновић, Коста Вукашиновић, Марија Веселиновић , Огњен Вуковић и Лана Марковић.

Ученици виших разреда читали су гласно,али су се  и такмичили у читању .

Учествовали су ученици од петог до осмог разреда и то : Ема Чурлић, Ђурђа Трифуновић, Александра Таловић, Ива Крунић, Маша Јевтовић , Ивана Дамљановић, Анђела Папић, Тамара Лазић, Наталија Милошевић ,Теодора Томанић,Горан Дамљановић и Срећко Ћосовић.

                                                                                    Горица Ристановић, наставник српског језика и књижевности  и Гордана Поповић, школски библиотекар