Поводом обележавања Дана школе у Прањанима организована је посета мобилног планетаријума. Више од 180 ученика и наставника је присуствовало пројекцијама које су на занимљив начин деци дочарале изглед космоса, планета, звезда, комета и других небеских тела.Осим ученика школе пројекцији су присуствовали ученици из ОШ“Петар Лековић“ из Душковаца, деца из ПУ“Сунце“ из Прањана и заинтересовани мештани.

У свечаном делу програма, ученици су извели химну Србије „Боже правде“ и приредбу где су рецитовали песмице, говорили текстове на енглеском и немачком језику, певали песме, глумили , казивали народне умотворине и упознали присутне са кратком биографијом Иве Андрића.

Културно-уметничко друштво „ФРА“ из Чачка је извело сплет игара из Србије.

Директор школе Зоран Пантовић је поздравио присутне госте и ученике. У свом говору је честитао празник, рекавши да је школа по годинама стара али да је увек млада због деце која у њој бораве. Такође је истакао успех ученика из Брезне на такмичењу у стоном-тенису, награду „Бели лабуд“ коју је добила школа у Каменици за најуређеније школско двориште, шта се све набавило и урадило у овој школској години. Потом се захвалио општини Горњи Милановац, фондацији „Халијард“, свим колегама, ученицима, родитељима који подржавају школу како би ученици били спремни за будућност.

На крају програма директор Пантовић је доделио пригодне награде ученицима који су учествовали на другом фото-конкурсу под називом „Лепоте мог завичаја“. На конкурсу је учествовало 36 ученика са 55 фотографија.

Ове године прослави су присуствовали Александра Јанковић, помоћник Председника општине задужена за просвету, ученици из Душковаца са професором Миодрагом Кнежевић, Милољуб Ристановић-пензионер, колеге, родитељи и ученици школе.

По завршетку програма сви су присуствовали коктелу добродошлице који је организоавала школа.

Директор школе

Зоран Пантовић