У понедељак, 8. новембра 2021 . године у издвојеном одељењу ОШ „Иво Андрић“ у Брезни обележена је традиционална свечаност поводом Митровдана, сеоске и школске славе.

Ученици и наставници присуствовали су литургији у цркви Светог Димитрија у Брезни.

Након литургије ученици су , у школи, извели одговарајући културно-уметнички програм који су припремили са својим наставницима.

Овогодишња приредба била је у знаку обележавања два јубилеја везана за нашег великана Ива Андрића, по коме наша школа и носи име. Наиме, ове године навршава се 60 година од када је Иво Андрић добио Нобелову награду за књижевност и 110 година од објављивања његове прве песме у прози „ У сумрак“.

Севдалинком „На бембаши“ школски хор је отворио приредбу. Потом су ученици казивали песму „У сумрак“ и одабраним цитатима пренели нам део свевремених мудрих мисли нашег великана. Како је изгледао сам чин доделе Нобелове награде, дочарали су нам ученици седмог разреда Матеј, Бранислав и Вук у улогама доктора Естерлинга, шведског краља и Иве Андрића. Публика је имала прилику да чује део чувеног Андрићевог говора са доделе награде, а потом и да ужива у песми „Ој, јесенске дуге ноћи“ у извођењу школског хора. Приказан је документарни филм „ Сачувајмо школу у Брезни“.

После пројекције филма, присутнима се обратио директор школе Зоран Пантовић.

Након обраћања директора школе, председник општине Дејан Ковачевић одржао је пригодан говор.

Уз закуску и коктел, дружење се наставило у просторијама наше школе.

  Славица Јовићевић Бабовић