Дана 24. 10. 2021. године одржана је акција уређења спортских терена и школског дворишта ОШ у Каменици и овом приликом оцртани су терени за одбојку, рукомет и баскет. Такође, префарбани су носачи за мрежу на терену за одбојку, голови на рукометном терену, конструкција коша као и неколико клупа које се налазе у школском дворишту.

Ова акција је реализована у оквиру пројекта „Националног програма волонтирања младих Млади су закон 2021“ који спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са невладином организацијом ГМ Оптимист из Горњег Милановца, а уз покровитељство Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Носиоци ове акције били су невладина организација ГМ Оптимист и њен председник Бојан Миловановић као и група волонтера из Горњег Милановца (ученици и наставно особље гимназије „Таковски устанак“, и неколико ентузијаста из Горњег Млановца).

Чињеница која посебно радује је то што су осим помоћног и наставног особља ОШ„ Иво Андрић“, активно учешће у овој акцији узели и ученици наше школе. Наиме, ученице седмог разреда Катарина Браловић и Анђела Танасковић, ученица осмог разреда Тијана Марковић и ученик осмог разреда Миленко Браловић, дали су свој допринос да спортски терени наше школе буду функционалнији и лепши, а настава физичког и здравственог васпитања квалитетнија.

Сумирајући утиске након реализоване акције дошло се до закључка да школа у Каменици, као и школа у Богданици могу бити потенцијалне локације за неке будуће пројекте, тако да и у будућности можемо очекивати да наша школа угости волонтере из Горњег Милановца.

  Наставник ФиЗВ

  Ненад Радовић