Дечија недеља посвећена је унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у којем деца могу развијати све своје потенцијале. Ови циљеви се остварују непрестаним залагањем за заштиту, унапређење и промоцију дечијих права у нашем друштву. Ове године посебна важност посвећује се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције. Стога ће ове године, Дечија недеља бити обележена под слоганом: ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ .

Дечија недеља, традиционална манифестација која се одржава сваког октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци. Дечија недеља се сваке године дочекује уз велику радост, представљајући највеселију седмицу у годишњем календару. Током овог периода, деца широм Србије су у потпуности укључена у различите програме Дечије недеље на националном и локалном нивоу и пружа им се прилика да покажу своје таленте, способности и вештине и буду активни актери друштвеног живота. Кроз различите активности током Дечије недеље, подстиче се и креира окружење које промовише здрав развој, срећу и добробит деце.

Дечију недељу у нашој школи обележиће ученици млађих разреда са својим учитељима, библиотекаром и учитељицом из продуженог боравка  низом креативних активности.

 

ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ

у нашој школи, Прањани

 

Понедељак: Цртамо срцем –  – цртање кредама у боји и писање порука испред платоа школе

Уторак: Моје наслеђе, мој понос  – креативна радионица у сарадњи са представницима музеја

Среда: Јесења ревијамаскембал ( маске од лишћа и шумских плодова)

Четвртак: Спортска олимпијада – у игри, спорту, разоноди учимо се толеранцији, дружењу, фер навијању

Петак: Ђаку прваку – приредба за ученике првог разреда