Поводом обележавања 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу, у школи у Каменици је део часа српског језика посвећен овом великом писцу.

Ученици петог разреда се до сада нису сусретали са Андрићевим делима, па су упознати са његовом биографијом и стваралаштвом . Поменута су и дела која ће радити у основној школи. Упознати су са церемонијом доделе Нобелове награде као и са њеним значајем за нашу књижевност и целокупну културу. Читани су и тумачени одломци из беседе „О причи и причању“.

Ученици 7. и 8.разреда су већ упознати са биографијом и стваралаштвом Иве Андрића, па су они говорили о томе. Подсетили су се „Мостова“ и приповедака „Аска и вук“ и „Јелена,жена које нема“. Затим су упознати са Андрићевим боравком у Стокхолму и самом церемонијом доделе награде. Читани су им и тумачени одломци из беседе „ О причи и причању“.

На крају је ученицима сугерисано да запамте Андрићеву мисао да приповедач и његово дело не служе ничем, ако на један или други начин не служе човеку и човечности.