Ученици VII/1 одељења из Прањана су се у сусрет Новогодишњим и Божићним празницима и предстојећем зимском распусту у протекле две седмице играли игре под именом „Тајни пријатељ“. На предлог наставнице историје, Јелене Александров, која ову игру игра са својим одељењем гимназијалаца традиционално већ један дужи низ година уназад, ова активност је спроведена врло успешно и у нашој одељенској заједници. Циљ ове активности је био ојачавање другарских односакао и развијање одређених позитивних ставова између ученика у одељењу.

Ученици су извукли из шешира своје „тајне пријатеље“, којима су сваких пар дана поклањали по неку ситницу или неку интересантну поруку, не откривајући свој идентитет.

Данас, на последњем часу одељенског старешине за ово полугодиште, ученици су једни другима даривали финални поклон, а том приликом су и открили једни другима свој идентитет, а самим тим и „упознали „ свог „тајног пријатеља“.

Час је протекао са доста позитивних емоција уз фотографисање и размењивање другарских порука и поздрава. На један врло интересантан и нов начин су ученици између себе развијали врло јаку емпатију и осећај другарства, припадности групи као и неке етичке и естетичке норме. Видно усхићени и врло задовољни игром сложили су се да би ова активност требала постати традиционална.

Одељенски старешина

                                                                                                                                               Велимир Александров