Ученици ОШ „Петар Лаковић“ из Душковаца у посети ученицима ОШ „ Иво Андрић“ из Прањана

 

Дана 11. 12. 2021. године ОШ „ Иво Андрић“ угостила је ученике старијих разреда братске нам ОШ „Петар Лаковић“ из Душковаца, а са циљем да се ученици двеју школа у фер и коректној борби надмећу у спортско-рекреативним активностима и да на тај начин промовишу „Школу без насиља“.

Учешће у надметањима узело је 52 ученика (24 ученика старијих разреда из ОШ „ Петар Лаковић“ и 28 ученика старијих разреда ОШ „Иво Андрић“). Ученици су се надметали у три спортско-рекреативне активности: спортски полигон, футсал и одбојка.

Иако је резултат био у другом плану, а акценат стављен на дружење ученика и размену искустава наставног особља двеју школа, мора се рећи да је након одржане три спортске дисциплине резултат гласио 2-1 у корист ученика ОШ „Иво Андрић“.

Гости из Душковаца су повели 1-0 након тесне победе у такмичењu савладавања спортског полигона, да би резултат поравнала млађа селекција фудбалера наше школе. Коначну победу ОШ „Иво Андрић“ донела је селекција одбојке састављена од ученица и ученика седмог и осмог разреда. Треба напоменути и то да су одбојкашице школе из Душковаца, упркос поразу у овом мечу исказале висок ниво дисциплине, пожртвовања и потенцијала за даљи напредак .

Дружење ученика и наставника двеју школа настављено је у трпезарији ОШ „Иво Андрић“, где је организован пријем уз закуску и пиће.

Спортски сусрети овог типа су дугогодишња пракса двеју школа, са тенденцијом да се традиција настави, у прилог чему говори позив од стране директора и наставника ОШ „Петар Лаковић“, да у наредном полугодишту ученици наше школе буду гости основне школе из Душковаца.